Тренінг «Шість цеглинок» з LEGO

23 січня 2019р. у нашому закладі проведено тренінг для педагогів з питань впровадження методики "Шість цеглинок" з ЛЕГО у рамках проекту «Сприяння освіті».
Вихователь-методист Марченко Олена Олексіївна познайомила педагогів з історією виникнення даної методики, ознайомила з наборами LEGO, виконуючи прості, недовготривалі завдання та вправи: «Знайомтесь, шість цеглинок», «Привітання». Після знайомства перейшли до більш складних, але дуже веселих та цікавих ігрових завдань з шістьма різнокольоровими цеглинками LEGO, в яких дорослі виступили в ролі дітей, дивлячись на світ їхніми очима, гралися, слухали, відповідали на запитання, раділи та разом з тим оволодівали підходом  «Навчання через гру з LEGO».
Світ гри – безмежний і яскравий. Він пропонує безліч можливостей для творчості, розвитку, навчання та самовираження і для дитини, і для дорослого.  Саме під час гри дитина вчиться розуміти світ, опановує різні аспекти спілкування, має змогу на практиці застосувати свої знання та добувати такий необхідний для неї досвід. А дорослий граючи з дитиною, стає ближчим до неї, вчиться розуміти її та ефективно з нею взаємодіяти.

В практичній діяльності всі педагоги переконалися, що «Шість цеглинок» - це практичний інструмент та дієвий засіб який сприяє підвищенню рівня комунікативності, розвитку мислення, мовлення, уваги, оперативної пам'яті, самоконтролю, дозволяє навчитися співпрацювати, співпереживати, приймати рішення та оцінювати отриманий результат.