ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Батьки, вихователі повинні пам’ятати, що від їх правильних дій і поведінки залежить життя та здоров’я наших дітей як у повсякденному житті, так і в умовах надзвичайних ситуацій.
Важливим етапом роботи цивільного захисту в закладі дошкільної освіти є „Тиждень безпеки дитини”. Адже саме під час його проведення можна побачити реальну готовність учасників педагогічного процесу до дій в умовах надзвичайної ситуації.
Головна мета цього заходу – практично закріпити у пам’яті дітей зміст отриманих знань та формувати навички правильної поведінки в екстримальних ситуаціях.
У ЗДО№36 «Чебурашка» створено систему організації безпеки життєдіяльності дітей та цивільного захисту, яка оптимально доповнила загальний процес. Одне із провідних завдань системи – навчити дітей відповідати за власне і чуже життя та здоров’я, впевнено почуватися у будь-яких ситуаціях і приходити на допомогу іншим.
Так, 22 травня 2019 року у нашому закладі пройшов День Цивільного захисту, в рамках якого було відпрацьовано алгоритм дій персоналу та вихованців закладу під час евакуації в разі виникнення надзвичайної ситуації. Почесними гостями в цей день були начальник сектору по роботі з персоналом капітан служби цивільного захисту Чанишев Аркадій Віталійович та  майстер виробничого навчання Бердянських територіальних курсів ЦЗ та БЖД  Шульга Антоніна Миколаївна.