Колективний перегляд заняття "Барви осені"


Нині осінь нас чарує,
Неповторна, чарівна,
Різні барви нам дарує,
І дивує нас вона.

20 листопада 2019 року відбувся колективний перегляд інтегрованого заняття з дітьми 5 року життя групи «Ромашка» на тему «Барви осені».

Мета заняття:
- закріпити та збагатити знання дітей про ознаки осінньої пори, підтримувати пізнавальний інтерес до оточуючого, формувати вміння милуватися барвистими кольорами осені, бачити в них дивовижне, красиве, передавати свої враження від побаченого в образотворчій діяльності; формувати елементарні навички роботи нетрадиційними техніками малювання – штампування целофановою кулькою;
- розвивати творчі здібності, чутливість до кольору, зв’язне мовлення, мислення;
- виховувати естетичний смак, прищеплювати любов до природи.

На занятті діти допомагали Осені повернути фарби, які украв злий Чаклун, щоб завадити їй розфарбувати яскравими барвами все навкруги. Вони подолали всі перешкоди на шляху до замку Чаклуна, відгадали всі його загадки, виконали умову, яку він висунув – віддали свої пензлі для малювання. Повернувшись до садочка, повернули фарби Осені та разом з нею розфарбовували дерева таким незвичайним способом як штампування целофановою кулькою.  В подяку Осінь пригостила малюків смачними соковитими яблучками.