Хустинка - український оберіг

Кожна нація, кожен народ має свої традиції, звичаї, обряди та свята, становлення яких відбуваються протягом багатьох століть. Добрі традиції не повинні зникати, і саме від нас, батьків та вихователів, залежить, чи збережемо їх, чи зможемо передати наступним поколінням. Тому завдання педагогічного колективу спрямоване на те, щоб познайомити малюків з національними традиціями: навчити поважати і шанувати пам’ять предків; виховати шанобливе ставлення до свого коріння; розвинути інтерес до української народної спадщини шляхом систематичного і цілеспрямованого залучення дітей до витоків народної культури.

Без минулого немає майбутнього. Ми – українці – маємо пам’ятати нашу історію, звичаї, берегти їх і шанувати. І сьогодні вихователь Олена Гетало познайомила своїх маленьких вихованців з українською хусткою.

Хустка – це життя… Вона - пам’ять роду, його святиня. Хустка - це оберіг жінки, бо оберігає її від усього злого. Хустка здавна відігравала магічну роль. І нехай хустка, як оберіг, зігріває наші душі й живе вічно, як наша невмируща Україна.





Немає коментарів:

Дописати коментар