Конкурс "РОБИ ЯК Я"

 ОБЛАСНИЙ ТВОРЧИЙ ОНЛАЙН-КОНКУРС «РОБИ ЯК Я»

 Тематика конкурсних робіт – «У казковому світі»

Номінація  «Лего-конструювання»

 Назва роботи – «Казковий друг для Тошки»

Проблема морального розвитку є однією з найважливіших і актуальних в нашому житті. Сьогодні спостерігається наростання дитячої агресивності, жорстокості, емоційної глухоти, замкнутості на собі і власних інтересах.

          У зв’язку з цим ми, вихователі, поставили перед собою завдання відшукати методи і прийоми, які б допомогли нам виростити дитину щасливою, здоровою, яка б змогла впоратися з життєвими перешкодами та цінувати дружбу.

          Працюючи з дітьми ми помітили , що саме в казках можна знайти гарні приклади дружби, перемоги добра над злом. Крім цього, казки розширюють кругозір, розвивають мовлення, фантазію, уяву, творчість. А для того, щоб діти змогли втілити в життя свої ідеї та задуми, які в них виникають під час прослуховування казок, їм  на допомогу приходить конструктор LEGO. Під час конструювання діти відчувають себе творцями, експериментують і створюють щось нове для себе та своєї гри.

          Поєднуючи захоплення дітей казками та конструюванням з LEGO ми запропонували створити казкового друга для головного героя казки «Тошка».

          Діти так захопилися змістом казки, що змогли поєднати фантастику з реальністю, проявили творчі здібності та креативність.